2010. május 20., csütörtök

Nutellás kuglóf



Már régóta szerettem volna kelt tésztás kuglófot sütni, de valahogy nem úgy alakultak a dolgok, maradt a sima kevert.
Múlt héten elhatároztam sütök nutellás kuglófot, receptet is találtam hozzá. Minden remekül ment, csak az élesztő nem akart dolgozni. Nem kelt meg a tésztám sem, de azért megsütöttem és a család ízletesen falatozott belőle. Á...ennek nem ilyennek kell lennie, gondoltam. A héten meg is sütöttem még egyszer. NA ez már olyan lett, amilyennek megálmodtam. Az utolsó morzsáig el is fogyott :-)

Nutellás kuglóf

Hozzávalók:
40dkg liszt (fele lehet rétesliszt), 8dkg olvasztott vaj/margarin, 8dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1/2kk. só, 2,4dl tej, 1,5dkg élesztő

A hozzávalókat (kenyérsütőgépben) dagasztottam, majd fél óra pihentetés után ketté vágtam a tésztát és téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a kicsit meglangyosított nutellával (szerintem bármilyen mogyorókrém jó hozzá, de kakaópor is megteszi) és feltekertem, mint a beiglit. A tészta másik felével is ugyanezt tettem, majd a két tekercset összetekertem, és így tettem a kikent kuglófformába. Még kb. fél órát kelesztettem a formában és ezután be a sütőbe. Én 180fokon kb. 40-45percig sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.